facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pikantne pomidorki koktajlowe

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

- 2 kg jędrnych pomidorków koktajlowych
- 1 litr wody
- 1 łyżka soli
- 4 łyżki cukru
- 1/3 szklanki octu
- 3 łyżki oliwy
- główka czosnku
- 1 łyżka kolorowego pieprzu
- 1 łyżeczka ziela angielskiego
- 6 liści laurowych
- pęczek świeżego rozmarynu

Przygotowanie

Wybrać jednakowej wielkości pomidorki koktajlowe, opłukać, osuszyć, oberwać szypułki. Przygotować słoiki, wymyć je we wrzącej wodzie, zakrętki też, osuszyć albo umyte wyprażyć w piekarniku.

Do każdego słoika włożyć na dno 2 gałązki umytego i osuszonego rozmarynu, kilkanaście ziaren pieprzu, obrane ząbki czosnku i liść laurowy. Słoiki napełnić pomidorami.

Na zalewę: do wody dodać cukier i sól, doprowadzić do wrzenia, dodać ocet i oliwę, gotować 5 minut. Gorącą zalewą zalać pomidory, szczelnie zamknąć, i odwrócić do góry dnem, wystudzić.

Ilość odsłon: 3777
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl