facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pikantny ketchup

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* mięsiste pomidory 2 kg
* czuszki 2 strąki
* cebula 70 dag
* czosnek 2 główki
* ocet winny 1 szklanka
* cukier 4 łyżki
* mielone ziele angielskie 1/2 łyżeczki
* mielony pieprz czarny 3 łyżeczki
* mielone goździki 1/2 łyżeczki
* mielony cynamon 1/2 łyżeczki
* mielony imbir 1/2 łyżeczki
* olej 3 łyżki
* sól 2 łyżeczki

Przygotowanie

Obierz cebulę, pokrój w ćwiartki, sparz wrząkiem i dokładnie osącz. Obierz też czosnek, a pomidory sparz, by łatwiej zeszła skórka. Wrzuć warzywa do rondla i - co jakiś czas mieszając gotuj je przez 50 minut najpierw na dużym, a potem na niewielkim ogniu.
Następnie przetrzyj same warzywa przez sitko, dodaj do nich przyprawy i gotuj jeszcze pół godziny. Dalej wlej ocet i olej, wrzuć obrane ząbki czosnku, zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 15 minut. Ponownie zagotuj i usuń czosnek. Bardzo gorący przecier nałóż do wyparzonych, gorących słoików i dokładnie je zakręć.

Ilość odsłon: 831
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl