facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pilaw z indykiem i kurkami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Przepis dodał: prpr

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

60 min.

Składniki

- Masło Ekstra „Piątnica” 2 łyżki
- ryż basmati 150g
- filet z indyka 200g
- cebula 1 średnia szt.
- olej rzepakowy 3 łyżki
- świeże kurki 150g
- natka pietruszki 1 mały pęczek
- sól, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku

Przygotowanie

Ryż parokrotnie umyć w zimnej wodzie. Następnie ugotować prawie do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić.

Filet z indyka pokroić w paseczki, cebulę w kostkę, podsmażyć na jasnozłoty kolor na oleju. Kurki umyć, odsączyć z wody i w całości lub przekrojone na pół dodać do indyka z cebulą. Całość poddusić na patelni przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy do smaku, wcześniej ugotowany ryż i masło. Wszystko poddusić przez kolejne parę minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.

Podawać jako samodzielne danie.

Smacznego!

Ilość odsłon: 382
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl