facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pomidory z mozzarellą i bazylią

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 2 duże pomidory
* pęczek (świeżej) bazylii
* jedna kula mozzarelli
* sos balsamiczny
* (opcjonalnie) - chleb żytni i śmientankowe masło/margaryna

Przygotowanie

Pokrój pomidory w dość grube plastry. Uważaj! : by nie wylać z nich miąższu, pokrój je nie wzdłuż, lecz wszerz.

Pokrój w plastry mozzarellę.

Pokłudaj produkty przekładając je na talerzu (pomidor-mozzarella-pomidor itd.)

Na każdą parę (plaster mozzarelli i plaster pomidora) powiiny przypadać po 2-3 listki bazylli. Poukładaj je zostawiając jeden mały pęczek na końcową ozdobę dania.

Polej danie dużą ilością sosu balsamicznego.

Możesz podawać z kromkami chleba posmarowanymi cieniutko masłem bądź margaryną. Najlepiej pasuje tu śmietankowy smaczek. Do dania zawsze podawaj sól i pieprz, by można ewentualnie było doprawić, ale nigdy nie rób tego sam/sama.

Ilość odsłon: 1669
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl