facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Porzeczkowy budyń

Przepis dodał: Karolek

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

1/3 szklanki komosy ryżowej⁣
1 szklanka mleka/napoju roślinnego do gotowania⁣
2 łyżki nasion chia⁣
1/2 szklanki mleka kokosowego (lub innego roślinnego, np. migdałowego)⁣
1 banan⁣
1/2 szklanki porzeczek (poza sezonem mrożone)⁣
amarantus ekspandowany do posypania⁣
Aromat waniliowy od www.muscle-zone.pl
Różdżka smaku od HELPA

Przygotowanie

Nasiona chia wsypuję do miski i zalewam mlekiem kokosowym. Wstawiam do lodówki i pozostawiam do namoczenia na co co najmniej godzinę. Od czasu do czasu warto pudding przemieszać, aby nie powstały gluty.⁣ ⁣ Komosę zalewam wodą i gotuję pod przykryciem na niewielkim ogniu. Quinoa powinna wchłonąć całą wodę.⁣ ⁣ Ugotowaną komosę studzę, a następnie dodaję do niej porzeczki, banana i opcjonalnie aromat oraz różdżkę smaku. Wszystko miksuję, aż powstanie jednolity mus. ⁣ ⁣ Podaje z chia, owocami i amarantusem ekspandowym. ⁣

Ilość odsłon: 179
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl