facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Prwdziwy rosół tradycyjny. Polski

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

1kg wołowiny z kością-30 dag
cielęciny z kością-pół (ok.80 dag)
kury-2-3
marchewki-2
nieduże pietruszki
mały seler-mały por-2
średnie cebule-3
suszone grzyby-ewentualnie kawałek (ok 25 dag) włoskiej kapusty
po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
2 liście laurowe
4 łyżki koperku lub natki pietruszki
maggi
sól

Przygotowanie

Mięso umyć, włożyć do garnka, dodać
przyprawy korzenne, wlać 3,5 l zimnej wody, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować około półtorej godziny. Warzywa korzeniowe obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na połówki, opiec na blasze lub suchej patelni, Grzyby
umyć, osączyć. Po godzinie gotowania wywar lekko posolić,grzyby, oczyszczony por i pozostałe warzywa, gotować na małym
ogniu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Wtedy doprawić rosół maggi, zagotować. Następnie wyjąć mięso z garnka, a wywar przecedzić przez
sito. Podawać z makaronem, ewentualnie z kostkami z kaszy manny lub krakowskiej, już na talerzu posypać rosół koperkiem albo natką pietruszki.

Ilość odsłon: 1089
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl