facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Przecier ogórkowy

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

ogórki gruntowe (mogą być duże przerośniete),
sól,
korzeń chrzanu,
czosnek,
KOPER,
gorczyca,

Przygotowanie

1. ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)

2. starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok

3. do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.

4. przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.

5. przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.

Ilość odsłon: 929
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl