facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Przepis na pieczenie mięsa Kebab w warunkach domowych

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Mięso na kebab:

- 1.3kg łopatki wieprzowej
- przyprawa do kebaba lub gyrosa
- curry, ostra papryka i sól
- czosnek 2-3 ząbki
- odrobina oleju

Przygotowanie

Mięso kroimy w plastry ok 1cm, dodajemy przyprawy i marynujemy 24 godziny, na parę godzin przed pieczeniem mięso nadziewamy na szpikulec od rożna.  Dodatkowo założmy siatkę żeby mięso podczas pieczenia nie rozleciało się.

Po ok. 40min zdejmujemy siatkę i pieczemy dalej mięsko, co jakiś czas skrawając kawalki.

Ilość odsłon: 1743
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl