facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pulpety z ogórkiem i papryką

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

30 dag mięsa wołowego mielonego
30 dag mięsa mielonego wieprzowego
10 dag kiszonych ogórków
4 jaja kurze
100 ml planty lub innego oleju roślinnego
1 papryka czerwona
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka czarnego pieprzu
10 dag mąki
1 pęczek posiekanej natki pietruszki
4 kajzerki
1 średniej wielkości cebula
2 kostki Knorr mięsne - pieczeniowe

Przygotowanie

Ogórki paprykę, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać starty czosnek, całość przestudzić i dodać do mięsa.

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie dodać przyprawy i dobrze wymieszać.

Z przygotowanego farszu formować okrągłe kulki. Obtoczyć je w mące i obsmażyć w garnku. Całość zalać około 1 litrem wody i dodać dwie kostki mięsne.

Dusić około 30 minut pod przykryciem.

Ilość odsłon: 1130
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl