facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Raki w śmietanie

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

# * 15 sztuk raków
# * mały pęczek kopru z baldachimem,
# * 10 g masła,
# * 130 g śmietany( gęstej),
# * 5 g buki tartej,
# * po 5 g koperu i natki

Przygotowanie

Na wrzącą wodę  wrzucamy osolone raczki.Gotujemy je tak około 15 minut. Osaczamy je na sicie i usuwamy czarna kiszeczkę. Roztapiamy w rondlu masło i wkładamy cale raki i skrapiamy 3 łyżkami  przecedzonego wywaru z raków.Posolić, przykryć i gotować około 4 minuty.Posypać bułką, a gdy sos zgęstnieje wlać śmietanę wymieszana z zielenina.

Ilość odsłon: 838
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl