facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Risotto z boczniakiem

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

250 gramów boczniaka,
300 gramów ryżu,
mały por,
3 marchewki,
1 litr bulionu warzywnego,
150 gramów szynki,
łyżka masła,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Boczniaki oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Por opłukać pokroić w krążki. Szynkę pokroić w kostkę. Masło stopić na patelni, wrzucić pokrojone boczniaki i smażyć przez 10 minut. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa, smażyć 10 minut. Dadać grzyby i ryż, wlać bulion. Dusić przez 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Ilość odsłon: 677
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl