facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rolada nadziewana

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 600 g cielęciny na roladę
* sól i pieprz
* 200 g mielonego mięsa
* 1 jajko
* 1 cebula
* 2 łyżki posiekanej pietruszki
* 2 łyżki bułki tartej
* 2 łyżki masła
* 1/4 litra bulionu mięsnego
* 1/8 litra śmietany
* 1 łyżeczka
mączki ziemniaczanej

Przygotowanie

Rozbić równomiernie płat cielęciny, posypać solą i pieprzem. Do zmielonego mięsa, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i bułkę tartą. Połączyć
z jajkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawić. Masę mięsną rozsmarować na przygotowanym płacie cielęciny, zrolować i obwiązać nicią. Włożyć do brytfanny, posmarować masłem i umieścić w gorącym piekarniku. Podczas pieczenia polewać bulionem. Gotową pieczeń przełożyć do miski. W śmietanie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną, dodać do wytopionego sosu, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku.

Ilość odsłon: 857
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl