facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Roladki schabowe panierowane

Przepis dodał: Alex

Ocena

4,00 ( 2 głosów )

Składniki

* schab po dwa plastry na osobę
* żółty ser ok 150 gr
* oliwki kilka szt ok 7-8
* 1 ogórek konserwowy
* papryka, kawałek
* sól ziołowa
* 1 jajko
* mąka
* bułka tarta
* tłuszcz do smażenia

Przygotowanie


Schab rozbić młotkiem posypując solą ziołową tak by sie wbiła w mięso.
Odstawić na ok godzinę. Na plastry schabu kłaść plaster sera żółtego , pasek ogórka pasek papryki pokrojone 2 oliwki. zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Panierować roladki w mące, jajku i bułce, smażyc na wolnym ogniu. Mozna pozostawić na ok 10 min pod przykryciem. Podawać z frytkami i surówką.

Ilość odsłon: 3151
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl