facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryba po staropolsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

1 kg ryby,
20 dag warzyw /marchewka, pietruszka, seler, por, cebula/,
1 szklanka majonezu,
12 dag chrzanu,
5 dag rodzynków,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
sóL,
pieprz,
cukier,
cytryna,

Przygotowanie

Rybę pokroić w dzwonka, ugotować w osolonej wodzie z warzywami. Przełożyć do salaterki.
Majonez wymieszać ze startym chrzanem, rodzynkami sparzonymi wrzątkiem i przecierem pomidorowym.Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Podawać z razowym pieczywem i surówką z pora.

Ilość odsłon: 2002
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl