facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka prowansalska

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

100 g zielonej fasolki szparagowej,
sól,
2 - 3 liście sałaty,
4 rzodkiewki,
jajko na twardo,
pomidor,
plaster wędzonej szynki.

SOS :
3 łyżki majonezu,
łyżka zmielonej gorczycy,
łyżka śmietany kremówki.

Przygotowanie

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić.

Szynkę pokroić w paseczki. Sałatę, pomidora i rzodkiewki

umyć. Sałatę i pomidora pokroić w paseczki, rzodkiewki

drobno posiekać, jedną zostawić do dekoracji. Jajko

pokroić w plasterki.

Warzywa ułożyć na półmisku, delikatnie wymieszać.

Śmietanę połączyć z majonezem, dodać gorczycę. Sos

dokładnie wymieszać, polać nim sałatkę lub podać

osobno, w sosjerce.

Wierzch sałatki posypać szynką, udekorować plasterkami

jajka, na środku umieścić ozdobnie wyciętą rzodkiewkę.

Ilość odsłon: 883
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl