facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka z papryką i ogrórkami - przetwory

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4 kg. ogórków
po 4 szt. papryki czerwonej i żółtej
1/2 kg cebuli
zalewa I :
10 szklanek wody
1 szklanka soli
zalewa II:
4 - 5 szklanek wody
3 szklanki octu 10%
6 szklanek cukru
ziele angielski, gorczyca, pieprz w ziarnkach

Przygotowanie

Warzywa umyć. Część ogórków obrać, a część pozostawić ze skórką. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski, cebulę w pólplasterki lub piórka. Przygotować zalewę I i zalać nią warzywa, wymieszać i pozostawić na 3 - 4 godziny. Po tym czasie warzywa wybrać z zalewy. Ułożyć niezbyt ciasno do słoików. dodając gorczycę, ziele angielskie i pieprz. Połączyć składniki zalewy II i zagotować. Gorącym płynem zalać warzywa w słoikach. Dokładnie zakręcić i pasteryzować 10 minut. Sałatka pomimo dużej ilości cukru nie jest za słodka. Stanowi doskonały dodatek do dan z mięsa, ryby oraz kanapek z wędliną.

Ilość odsłon: 934
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl