facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sekerpare ciasteczka tureckie. Kuchnia turecka.

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

# 2 jaja
# 1 margaryna
# 2 szkl maki
# 1 szkl cukru pudru
# 1 cukier waniliowy
# 1 proszek do pieczenia
# 1 szkl irmiku ( bulki tartej )
# paczka dowolnych orzechow
# 4 szkl wody
# 3 szkl cukru

Przygotowanie

Wymieszac wszystkie skladniki razem, ciasto powinno byc lepkie. ukulac male kuleczki a na srodek wcisnac orzeszka. Robic duze odstepy pomiedzy ciasteczkami. wysmarowac blache maslem i posypac maka. Rozgrzac piekarnik do 220 stopni, piec okolo 30/40 min na zloto brazowy kolor. Wyjac z piekarnika i zostawic do ostygniecia. Zagotowac 4 szkl wody z 3 szkl cukru, zamieszac od czasu do czasu. Gotowac az powstanie syrop. Zalac wszystkie ostygniete ciasteczka i pozostawic do stygniecia,

Ilość odsłon: 945
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl