Przygotowanie
1. Gotujemy w mundurkach ziemniaka i marchew. Pomidory obieramy ze skórki. Nastepnie ugotowane warzywa plus jeden pomidor, miksujemy wraz z mąką, serem i jajem, aż powstanie masa. Doprawiamy do smaku wg uznania i formujemy małe kuleczki.
2. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem szczypty soli, Na wrzątek wrzucamy nieduze ilosci kuleczek i gotujemy na malym ogniu, az wyplyna na powierznie.
3. W rondlu rozgrzewamy łyżke masła.Wrzucamy pokrojona wczesniej w mala kostke cebulke oraz boczek. Podsmażamy, az nabiora zlotego koloru. Nastepnie wrzucamy posiekane 2 pomidory i doprawiamy sola, pieprzem i natką. Chwilędusimy na malym ogniu.
4. Do gotowego sosu dodajemy nasze kuleczki. I gotowe:)
5. Jeśli twoje dziecko nie przepada za jakims warzywem, mozesz wykorzystac ten przepis i dokonać jakiejś wariacji. Np zamiast pomidrów użyć szpinaku, zielonego groszku czy brokułów, a zamiast twarogu dodać fety. Sos tez jest kwestią chwili i tego co aktualnie znajdziesz w lodówce.