facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Shiitake marynowane po Zawadczańsku

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg kapeluszy grzybów,
shiitake średnicy do 4cm,
szklanka octu 10%,
3 szklanki wody,
2-3 liście laurowe,
10 ziaren pieprzu,
5-6 ziaren ziela angielskiego,
4 płaskie łyżki miodu (może być krupiec)

Przygotowanie

Wszystkie składniki za wyjątkiem grzybów wrzucić do garnka i zagotować (zalewa),

Grzyby wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody, gotować 6-7 minut , odcedzić, poukładać do słoików, zalać gorącą zalewą, powstrzymać chętkę zjedzenia natychmiast , musza się przetrawić. Gotowe do spożycia po 14 dniach.

Ilość odsłon: 654
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl