Przygotowanie
Skrzydełka:
W litrze wody ugotować dwie kostki rosołowe. Do wrzątku wrzucić skrzydełka i gotować 10 minut, następnie odlać całą wodę, a skrzydełka zostawić do wystygnięcia.
Panierka:
Wsypać do miski mąkę, pokruszone płatki oraz wszsytkie przyprawy, dodać jajko, majonez, trochę mleka. Panierka musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany.
Skrzydełka wkładamy do miski z panierką i dobrze mieszamy. Tak przygotowane mięso wkładamy na dobrze rozgrzany olej (jak frytki) i gotujemy tak długo, aż uzyskają złoty kolor.
Sos:
Wszystko zmiksować.
Skrzydełka kurczaka wyśmienicie nadają się na piknik, dobrze smakują zarówno na goraco jak i na zimno. Można podawać je z zimniakami, lub samą sałatką.