facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Śledź w sosie czosnkowym

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

50 dag filetów solonych (matias)
100 ml octu 10%
sok z ? cytryny
5 średnich ogórków konserwowych
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
cukier
szczypta otartej skórki z cytryny
1 szklanka jogurtu naturalnego
? szklanki majonezu
? pęczka koperku

Przygotowanie

Śledzie opłukać, włożyć do naczynia, zalać wodą z octem i sokiem z cytryny. Odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Ogórki konserwowe pokroić na wzdłuż na cztery części i ułożyć na półmisku. Śledzie opłukać, osuszyć i przekroić na 3-4 części, a następnie ułożyć na ogórkach konserwowych.

Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z solą, pieprzem, cukrem i otartą na tarce o małych oczkach skórką z cytryny. Następnie dodać jogurt naturalny i majonez. Razem dokładnie wymieszać i zalać nim śledzie. Włożyć do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Ilość odsłon: 828
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl