facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smardze w cieście naleśnikowym

Przepis dodał: Alex

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

smardze (tylko kapelusze),
mleko,
jaja,
mąka,
sól,
odrobina utartej gałki muszkatołowej,
olej i masło do smażenia

Przygotowanie

Oczyszczone kapelusze sparzyć, odsączyć, osuszyć. Ciasto naleśnikowe nie za gęste przygotować z 2 jaj, szklanki mleka, łyżki oleju i ok. 200 g. mąki. Sól wymieszać z gałką i posypać kapelusze smardzów. Kolejno zanurzać w cieście i smażyć na złoto w mieszance oleju i masła.

Ilość odsłon: 711
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl