facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smardze w foremkach

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

3 kg smardzów,
1 bułeczka,
1/8 litra mleka,
1 jajko,
5 dkg bułki tartej,
6 dkg masła rakowego,
sól- pieprz,
6 dkg masła

Przygotowanie

Smardze po kilkakrotnym wypłukaniu , sparzyć i ugotować w małej ilości rosołu; przesiekać je na maszynce wraz z bułką otartą ze skórki i namoczona w mleku i zmieszać z jajkami , osolić , opieprzyć, dodać kwiatu muszkatołowego nakładać tym farszem foremki lub filiżanki wysmarowane i wysypane bułką. Ustawić je na brytfannie, napełnionej do połowy gotującą się wodą, w każdą filiżankę włożyć trochę masła rakowego i wstawić na piec na 15- 20 min. Potem wyrzucać z foremek na półmisek i polać sosem rakowym lub innym. Można też powyższy sposób przyrządzone grzybki nakładać na muszelki i zapiec w piecyku.

Ilość odsłon: 715
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl