facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smażona makrela z masłem ziołowym

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* Składniki na 4 porcje 4 sprawione makrele
* 2 pomidory
* 2 cebule
* 4 lyzki mą ki i 4 lyzki oleju i 4 luzki masla
* 1 pęczek szczypiorku
* 1 pęczek natki piertuszki
* 1 ząbek czosnku
* sok z cytryny
* sol, pieprz

Przygotowanie

1. Ryby dokladnie oczyscic i oplukac osuczyc. Natrzec starannie od srodka solą i pieprzem i delikatnie skropic sokiem z cytryny. obtoczyc w mące.
2. Na patelni rozgrzac olej i smarzyc makrele na zloty kolor 7 minut z kazdej strony. Cebule drobno posiekac czsnek obrac i przecisnąc przez praske.
3. Pomidory umyc sparzyc zdiąc skorke natke oplukac i posiekac. W garnku rozpuscic maslo a następnie wrzucic wszystkie warzywa.
4. Na talerze ulozyc ryby i pola tym oto zrobionym maslem posypac szczypiorkiem.

Ilość odsłon: 897
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl