Przygotowanie
Marynujemy kurczaka w sosie sojowym na 20 min przed smażeniem. Na mocno rozgrzany wok wrzucamy zamarynowanego kurczaka oraz czosnek. Szybko smażymy na mocnym ogniu często mieszając. Kolejno dodajemy cebulę i paprykę. Przyprawiamy składniki sosem sojowym i pokruszoną papryczką chilli. Całość mieszamy i pozwalamy połączyć się smakom. Jako ostatni dodajemy groszek cukrowy i mieszamy go z pozostałymi składnikami. Usmażone warzywa zdejmujemy z woka. Dodajemy olej i smażymy na nim makaron przygotowany wg. wskazań na opakowaniu. Chwilę smażymy go w woku a po chwili dodajemy usmażone warzywa i mieszamy potrawę razem. Na tym etapie można przyprawić finalnie (sosami, chilli itp.). Serwujemy zaraz po usmażeniu.
Marynujemy kurczaka w sosie sojowym na 20 min przed smażeniem. Na mocno rozgrzany wok wrzucamy zamarynowanego kurczaka oraz czosnek. Szybko smażymy na mocnym ogniu często mieszając.
Kolejno dodajemy cebulę i paprykę.
Przyprawiamy składniki sosem sojowym i pokruszoną papryczką chilli.
Całość mieszamy i pozwalamy połączyć się smakom.
Jako ostatni dodajemy groszek cukrowy i mieszamy go z pozostałymi składnikami.
Usmażone warzywa zdejmujemy z woka.
Dodajemy olej i smażymy na nim makaron przygotowany wg. wskazań na opakowaniu. Chwilę smażymy go w woku a po chwili dodajemy usmażone warzywa i mieszamy potrawę razem.
Na tym etapie można przyprawić finalnie (sosami, chilli itp.). Serwujemy zaraz po usmażeniu.