facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smażony tuńczyk w sosie z awokado

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 4 steki z tuńczyka o łącznej wadze ok. 75 dkg
* 4 łyżki masła
* 2 łyżki posiekanych szalotek (ew. dymki)
* 250 ml słodkiej śmietanki
* 2 łyżki rozgniecionego widelcem miąższu awokado
* sos Tabasco
* sól
* czarny pieprz
* kilka łodyżek pietruszki naciowej

Przygotowanie

Na połowie masła usmażyć steki. Gdy będą gotowe, ułożyć je na półmisku i trzymać w cieple. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać resztę masła oraz szalotkę i smażyć na niewielkim ogniu przez minutę. Dodać śmietankę i awokado, przyprawić ostrożnie kilkoma kroplami Tabasco oraz niedużą ilością soli i pieprzu. Zmniejszyć jeszcze ogień i odparować połowę płynu. Sprawdzić smak, doprawić. Gorącym sosem polać tuńczyka i udekorować gałązkami pietruszki.

Ilość odsłon: 960
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl