facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos chili - hot sauce

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4 papryczki chili,
3 średnie cebule,
2 ząbki czosnku,
przecier pomidorowy - ok. 150 g,
sól,
pieprz,
sok z cytryny.

Przygotowanie

Papryczki, cebulę i czosnek kroimy na mniejsze części, następnie gotujemy 20 minut na małym ogniu. Odlewamy wodę, dodajemy przecier pomidorowy i całość mielimy mikserem do uzyskania konsystencji sosu. Dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Ewentualnie trochę śmietany, jeżeli jest za ostry.

Sos ostry. Polecam do przekąsek meksykańskich lub np. jako dip do chipsów - najlepiej nachos.

Ilość odsłon: 908
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl