facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos chiński z szynką

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4 łyżki oleju,
1/2 łyżeczki imbiru w proszku,
1 lyżka wytrawnego białego wina,
? szklanki rosołu z kury lub z kostki,
2 łyżki drobno posiekanej wędzonej szynki,
1/2 łyżki soli,
szczypta pieprzu,
1 łyżeczka cukru,
? łyżeczki mąki ziemniaczanej ,
2 białka roztrzepane,
2 gałązki zielonej pietruszki.

Przygotowanie

Patelnię rozgrzać na większym ogniu, wlać olej. Ostrożnie wlać alkohol, natychmiast dodać rosół  (z imbirem w proszku), szynkę sól, pieprz i cukier . Zmniejszyć płomień, powoli doprowadzić do zagotowania. Mąkę rozprowadzoną rosołem wlać  do przyprawionego rosołu , ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania. Mieszając sos dodać białka z wodą, aż nabierze białego kolor. Polać rybę, przybrać natką pietruszki.

Ilość odsłon: 1298
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl