facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos musztardowo-miętowy

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

1,45 ( 11 głosów )

Składniki

3 dag masła lub margaryny,
3 dag mąki,
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny,
1 saszetka mięty ekspresowej,
1 łyżka łagodnej musztardy,
1 żółtko,
sól.

Przygotowanie

Miętę zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku. Wywar z warzyw

połaczyć z naparem mięty. Z tłuszczu i mąki zrobić białą

zasmażkę, rozprowadzić niewielką ilością ostudzonego

wywaru, dodać musztardę i wymieszać. Połączyć z resztą

wywaru, posolić do smaku, zamieszać i zagotować. Po

zdjęciu z ognia zaprawić sos żółtkiem. Podawać ciepły.

Ilość odsłon: 911
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl