facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos neapolitański

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? kg pomidorów,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
natka pietruszki,
bazylia,
sól, pieprz, cukier,
oliwa z oliwek

Przygotowanie

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na kawałeczki. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przysmażamy na niej cebulę. Gdy ta zrobi się szklista, dodajemy pokrojone pomidory i przepuszczony przez prasę czosnek. Następnie siekamy około ¼ natki pietruszki i 8 listków bazylii i dodajemy je na patelnię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i cukrem i dusimy, aż sos zgęstnieje.

Ilość odsłon: 2380
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl