facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Przepis dodał: prpr

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

15 min.

Składniki

- Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica” 200g
- majonez 3 łyżki
- koperek świeży ½ pęczka
- natka pietruszki ½ pęczka
- bazylia świeża ½ pęczka
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku

Przygotowanie

 

Jogurt, bazę naszego sosu, dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość należy dokładnie wymieszać.

Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.

Smacznego!

Ilość odsłon: 391
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl