facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Spaghetti Neapolitana

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,00 ( 2 głosów )

Składniki

makaron spaghetti (w zależności
od potrzeb dla 3 osób)
3 puszki pomidorów - ja preferuję już pokrojone
dwa ząbki czosnku
przyprawy: bazylia, papryka słodka, papryka ostra, odrobina soli, pieprz, odrobina vegety
olej (odrobina)
parmezan 200 gram

Przygotowanie

Rozgrzać olej na teflonowej patelni. Wrzucić pokrojony drobno czosnek. Wylać zawartość puszek pomidorów (także z sokiem) Na średnim ogniu doprowadzic do wrzenia i tak gotować przez jakiś czas. Po odparowaniu połowy wody z pomidorów, dodać pierwszą porcję wszystkich przypraw, gotowac dalej.
W między czasie wrzucić makaron na osolony wrzątek. Ugotować go al dente.
zetrzeć ser na małych oczkach tarki.
Sprawdzić co się dzieje na patelni i kiedy woda dalej odparuje, dodać ponownie przyprawy do smaku. Tym razem już tylko bazylie, paprykę słodką i odrobinę ostrej, nie przedobrzyć z solą.
Na talerzach rozłożyć pierwszą warstwę startego sera, nastepnie gotowy, odcedzony makaron, potem znow ser, a na to sos, który łatwo poznać, ze jest dobry, jeśli woda całkowcie z niego odparuje. Posypać danie ponownie serem.

Ilość odsłon: 2491
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl