facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sposób na wafle ryżowe.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

dowolna ilość wafli ryżowych naturalnych lub solonych
masło
czosnek świeży lub granulowany

Przygotowanie

Wafle ryżowe posmarować cieniutko masłem z jednej strony i natrzeć delikatnie świeżym czosnkiem lub posypać granulowanym.
Tak przygotowane wafelki opiekać na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu ok.5 min z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru.
Takie wafle są niezwykle chrupiące, aromatyczne i nie smakują jak tektura. Świetna alternatywa dla klasycznych grzanek.
Doskonale smakują z zupą-kremem ze świeżych brokułów.

Ilość odsłon: 2067
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl