facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Strasburski garnek

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* po 250 g łopatki wieprzowej,
* jagnięcej i wołowej
* 1 ząbek czosnku
* 3/4 łyżeczki soli
* 1 łyżeczka tymianku
* 1 listek laurowy
* 1/2 łyżeczki pieprzu
* 400 g cebuli
* 800 g ziemniaków
* 3/4 l białego wina

Przygotowanie

Każdy rodzaj mięsa pokroić na cztery części. W moździerzu utrzeć sól, tymianek, listek laurowy i pieprz. Czosnek zetrzeć. Mięso wymieszać z przyprawami.

Obraną cebulę i ziemniaki pokroić w grubsze plasterki. Razem z mię­sem układać warstwami w formie, przykryć warstwą ziemniaków.

Zalać winem, formę szczelnie przy­kryć i wstawić do nagrzanego pie­karnika. Na 10 minut przed końcem duszenia zdjąć pokrywkę. 4 Formę z kamionki wstawić do zim­nego piekarnika i dopiero wtedy nagrzewać piekarnik do tem­peratury 180°C, po czym dusić 3 godziny.

Ilość odsłon: 848
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl