facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Surówka z pekińskiej, pitruszki skrapiana sokiem z cytryny

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 średnia kapusta pekińska (ok. 80 dag)
3 łyżki oliwy z oliwek
sól morska
por
1 duży zielony ogórek
2 pęczki zielonej pietruszki
sok z cytryny
przyprawa w płynie Maggi

Przygotowanie

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę z oliwek i sól morską. Razem dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. Por pokroić w plasterki. Zielony ogórek obrać ze skórki, umyć i pokroić w półplasterki. Zieloną pietruszkę umyć, osuszyć i drobno pokroić.

Do miski z kapustą pekińską dodać por, zielony ogórek, zieloną pietruszkę, kilka kropel soku z cytryny i przyprawę w płynie Maggi. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Ilość odsłon: 917
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl