facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sushi Hossomaki

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# Ryż - 125 g. odpowiedni znajdziesz Tutaj
# Ryba lub inny dodatek - może być np. łosoś, tuńczyk, halibut, śledź, miecznik, ogórek kyuri, awokado, pasta czy kawałeczek mięsa
# Nori - 2-3 płaty, które znajdziesz Tutaj
# Wasabi - około 2 łyżeczek - różne rodzaje dostępne w dziale Wasabi
# Sos sojowy - różne gatunki znajdziesz w kategorii sosy sojowe
# Imbir Marynowany

Przygotowanie

Nori delikatnie składamy przez środek, dociskamy miejsce zgięcia i rozrywamy po linni. Dokładnie tak jak kartkę z zeszytu. Następnie połówkę arkusza układamy na Makisu - specjalnej bambusowej macie do przygotowywania sushi. Następnie na nori układamy warstwę ryżu, pamiętając aby przy jednym z brzegów pozostało wolne miejsce. Ułatwi to sklejenie się płatka nori. Na warstwie ryżu, posmarowanej cienką warstwą wasabi układamy nasz ulubiony dodatek, pokrojony w paluszki o grubości około 5 mm. Następnie delikatnie, ale zdecydowanie zawijamy całość w rulonik. Rulonik kroimy na 6 lub jak wolą niektórzy na 8 części.

Ilość odsłon: 1090
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl