facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sushi Uramaki z kawiorem i awokado

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Węgorz
Mata bambusowa
kawior
ryż
awokado
szczypiorem

Przygotowanie

  1. Świeżego węgorza (bez skóry) kroimy w prostokąty o wielkości 3cm x 5cm.

  2. Matę bambusową owijamy folią spożywczą.

  3. Drewnianą łopatką kuchenną rozprowadzamy delikatnie po foli kawior, a następnie równomiernie, około 1cm warstwę ryżu.

  4. Na wierzch układamy kawałki węgorza, paski awokado oraz gałązki szczypiorku.

  5. Zwijamy bambusową matę, naciskając tak, aby sushi miało kwadratowy kształt.

  6. Wyjmujemy sushi z maty i kroimy na mniejsze kawałki.

Ilość odsłon: 1274
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl