Przygotowanie
1.
Pierś kurczaka opłukać, pokroić [w poprzek włókien] w sporą kostkę. Zamarynować w przyprawach wymieszanych z olejem. Przykryć folią plastikową, wstawić do lodówki.
2. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kwadraty ok 1,5cm x 1,5cm. Cebulę obrać umyć, pokroić w ósemki. Brokuł umyć, poróżyczkować, podgotować jakieś 5 minut. Pieczarki umyć, obrać, przekroić na pół.
3. Nstępnie nadziewać na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności. Np. papryka czerwona, mięsko, celuba, brokuł, mięsko, pieczarka, papryka żółta, mięsko, cebula, papryka czerwona.
4. Piec w piekarniku lub na grillu po 5 minut z każdej strony.
2. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kwadraty ok 1,5cm x 1,5cm. Cebulę obrać umyć, pokroić w ósemki. Brokuł umyć, poróżyczkować, podgotować jakieś 5 minut. Pieczarki umyć, obrać, przekroić na pół.
3. Nstępnie nadziewać na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności. Np. papryka czerwona, mięsko, celuba, brokuł, mięsko, pieczarka, papryka żółta, mięsko, cebula, papryka czerwona.
4. Piec w piekarniku lub na grillu po 5 minut z każdej strony.