facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Terrina ze szparagami

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

szparagi 600 gramów
żelatyna 3 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
śmietana 200 gramów
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pomidory 2 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Przygotowanie

Oczyszczone szparagi pokroić na kawałki. Gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą, odcedzić (główki nie wyrzucać). Żelatynę rozpuścić w pół litra gorącej wody. Oczyszczony czosnek posiekać. Opłukaną, osuszona natkę pietruszki również drobno posiekać. Zmiksować szparagi z natka, śmietaną, czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem, wlać żelatynę i wymieszać. Masą napełnić formę wyścielona folią i wstawić do lodówki na 5 godzin. Terrine przełożyć na talerz i pokroić w plastry. Przed podaniem udekorować cząstkami pomidora oraz główkami szparagów.

Ilość odsłon: 680
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl