Składniki
* czosnek 2 ząbki
* sól 1 szczypta
* pieprz czarny 1 szczypta
* czosnek granulowany 1 szczypta
* papryczka chili 1 szczypta
* mielony imbir 1 szczypta
* oliwa 1-2 łyżki
* rosól z kostki 1/2 szklanki
* wino białe wytrawne 1 kieliszek
* seler naciowy 1-2 łodygi
* marchewka 1 średnia
* tofu 30 dag
* śliwki suszone bez pestek 10 dag
* banan 1 szt
* jabłko 1 szt
* cebula 1 szt
Przygotowanie
Śliwki umyć dokładnie. Marchewkę, jabłko oraz seler obrać i pokroić w kostkę. Banana obrać, a następnie pokroić na talarki. Potem cebulę i tofu pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać rosół i dodać do niego śliwki oraz oliwę. Dusić to na małym ogniu do napęcznienia śliwek. Następnie dodać jarzyny i owoce, i dusić pod przykryciem ok. 20 min.