facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Tort naleśnikowy ze smardzami

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

200 gramów smardzów,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
250 gramów mąki,
sól,
olej,
30 gramów masła.

Przygotowanie

Do rozcieńczonego wodą mleka wbić jajka. Rozbełtać dokładnie trzepaczką, dosypując mąkę i osolić. Grzyby pokroić w poprzek w małe pierścionki. Dusić krótko na maśle i lekko osolić. Odłożyć kilka sztuk nieuszkodzonych pierścionków, resztę poszatkować i dodać jajko, wymieszać i ostudzić. Z przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać w nim naleśniki, przekładając farszem grzybowym. Ostatni naleśnik ozdobić krążkami smardza. Piec krótko w uprzednio nagrzanym piekarniku. Podawać na gorąco z surówką.

Uwaga: Wszystkie smardze w Polsce są pod ochroną dlatego zbieramy je poza granicami naszego kraju, albo uprawiamy w własnych ogródkach.

Ilość odsłon: 560
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl