facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Tradycyjne bitki wołowe

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

600g mięsa wołowego bez kości
50 mililitrów oleju słonecznikowego
1 sztuka Kostki do mięs pieczeniowej Knorr
100 gramów mąki pszennej
650 ml wody
przyprawy według uznania np. czarny pieprz, liść laurowy
2 sztuki ziela angielskiego

Przygotowanie

Mięso wołowe pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, każdy lekko rozbić tłuczkiem a następnie obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron i przełożyć do średniej wielkości garnka.

Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju a następnie dołożyć do bitek. Do garnka włożyć przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy oraz kostkę pieczeniową Knorr.

Całość zalać wodą i dusić pod przykryciem przez około 40 minut.

Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu ale można tez użyć udźca wołowego. Bitki podawać z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Ilość odsłon: 2326
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl