facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Triffle. Kuchnia angielska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* szklanka
pokruszonych biszkoptów
* 2 łyżki słodkiego wina, sherry lub likieru wiśniowego
* 1/3 szklanki kremówki
* 3 szklanki mleka
* torebka budyniu waniliowego
* szklanka truskawek (mogą być mrożone)
* 3 łyżki brązowego cukru

Przygotowanie

Budyń rozprowadzić w trzech szklankach mleka i ugotować. Pozostawić, aby ostygł (przykryć folią, inaczej na powierzchni utworzy się kożuch). Biszkopty wsypać do żaroodpornych foremek, skropić alkoholem. W piekarniku rozgrzać tylko grill. Ubić śmietanę, połączyć
z ostudzonym budyniem i pokrojonymi w plasterki truskawkami. Masą tą napełnić foremki, posypać cukrem. Zapiekać do chwili, aż na wierzchu utworzy się karmel. Przestudzony deser wstawić do lodówki i mocno schłodzić

Ilość odsłon: 994
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl