facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Trójkąty ze szpinakiem i serem ricotta

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

ciasto francuskie mrożone tyle ile zamierzamy wykonać kwadratów rulon 250 g,
szpinak 200 g,
ser ricotta 150 g,
czosnek 4 ząbki,
sol, pieprz do smaku,
roztrzepane jajko do smarowania ciasta,

Przygotowanie

Ciasto kroimy na kwadraty ja o bokach mniej wiecej 10 x 10 cm, szpiank jesli mamy swiezy rozdrabniamy gotujemy, jesli mrozony lub z puszki, odsaczamy z wody i doprawiamy do smaku sola pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, ser ricotta kruszymy i mieszamy ze szpinakiem by powstala jednolita masa, po lyzce farszu nakladamy na kazdy kwadrat zlepiamy, nacinamy by farsz w czasie pieczenia mogl parowac, smarujemy jajkiem i pieczemy okolo 20 min w tem. 180 - 200 stopni na zloty kolor.

Ilość odsłon: 778
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl