facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Vatapa - puree z krewetek. Kuchnia brazylijska.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

1 bagietka lub ciabatta namoczona w wodzie (ok. 200 g),
2 łyżki masła orzechowego
500 g ugotowanych krewetek
400ml mleka kokosowego
100ml oleju palmowego
posiekana pietruszka
1 cebula, posiekana
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka startego imbiru
sól i pieprz

Przygotowanie

W blenderze łączymy wszystkie składniki z wyłączeniem krewetek. Wlewamy powstałą masę do rondla i gotujemy około 20 minut na wolnym ogniu do czasu, aż powstanie gęsty krem. Dodajemy krewetki i gotujemy dodatkowe 10 minut. Na koniec dekorujemy pietruszką.

Ilość odsłon: 1428
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl