facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wędzony kurczak z ziołami

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 (1,5-2 kg) cały kurczak
50 g (3 łyżki) masła
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

1.
Nagrzać grilla do niskiej temperatury.   2.
Opłukać kurczaka zewnątrz i wewnątrz. Osuszyć ręcznikiem. Poluzować skórę w okolicy piersi.   3.
Umieścić 3 łyżki masła w różnych miejscach pod skórą kurczaka. Wymieszać zioła i umieścić połowę pod skórą i drugą połowę w środku kurczaka.   4.
Wędzić kurczaka przez 4 godziny lub aż po nakłuciu widelcem soki wypływające z kurczaka będą przezroczyste.
Ilość odsłon: 889
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl