facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wieprzowina w pomidorach

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

wieprzowina(karkówka/gulaszowe/łopatka), 1 kg
cebula, 2 duże sztuki
czosnek, 4 ząbki
oliwa, 2 łyżki
pomidory, 1 kg
tymianek,oregano,bazylia,majeranek, po szczypcie(ja dałam nieco wiecej tymianku)
ostra papryka w proszku, wedle uznania
sól, wedle uznania
cukier, 2 łyżki
mocny wywar wołowy(z 2 kostek), 0,250 ml
wino czerwone wytrawne, 150 ml

Przygotowanie

1. Rozgrzać oliwe na patelni, wrzucić mięso pokrojone w kostke, obsmażyć chwilę na dużym ogniu, przyprawić ziołami i przyprawami, dodać pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć jeszcze chwilę poczym podlać wywarem wołowym i winem i dusić ok. godziny.

2. Pomidory spażyć, obrać ze skórek, oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Dodać do mięsa i dusić razem wszystko jeszcze ok 20 min, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać cukier.

3. Ja podałam z makaronem, ale świetnie smakuje i z ryżem.

Ilość odsłon: 800
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl