facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wiśnie w syropie-do deserów

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Wiśnie wydrylowane
cukier

Przygotowanie

Drylowane wiśnie zasypujemy cukrem  (ok 1 szkl) i odstawiamy aż puszczą sok. Odcedzamy sok, wiśnie przekładamy do dużego garnka. Do odcedzonego soku dodajemy cukier w proporcji: 1 litr powstałego soku-1 kg cukru i zagotowujemy. Zalewamy wrzącym sokiem wiśnie i odstawiamy do następnego dnia na 12 godz. Czynnośc gotowania soku i zalewania nim wiśni powtarzamy przez 3 dni. Na trzeci dzień wiśnie wkładamy do czystych słoików, zalewamy sokiem i słoiki pasteryzujemy 10 min.

Ilość odsłon: 1817
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl