facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wołowina z papryką po tajsku

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1/2kg chudej wołowiny
2 ząbki czosnku, około 2,5cm korzenia imbiru
1 cebula średniej wielkości
1 czerwona i 1 zielona papryka
2 łyżki soku z limonki, sól, pieprz

Przygotowanie

1. Wołowinę i papryki pokroić w cienkie, długie paski. Czosnek drobno posiekać albo przecisnąć przez praskę. Imbir drobno posiekać. Cebulę pokroić w grube plasterki.



2. W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i smażyć przez około 1 minutę ciągle mieszając. Dodać wołowinę i smażyć na wysokiej temperaturze ciągle mieszając, aż zmięknie. W połowie smażenia dodać imbir i sól.



3. Usunąć mięso z patelni, na patelnie wrzucić cebulę i paprykę i smażyć na dużym ogniu około 2-3 minuty, aż się zarumieni.



4. Wrzucić mięso z powrotem na patelnię, dodać sok z limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem, np. spaghetti.
Ilość odsłon: 760
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl