Przygotowanie
1.
Wołowinę i papryki pokroić w cienkie, długie paski. Czosnek drobno posiekać albo przecisnąć przez praskę. Imbir drobno posiekać. Cebulę pokroić w grube plasterki.
2. W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i smażyć przez około 1 minutę ciągle mieszając. Dodać wołowinę i smażyć na wysokiej temperaturze ciągle mieszając, aż zmięknie. W połowie smażenia dodać imbir i sól.
3. Usunąć mięso z patelni, na patelnie wrzucić cebulę i paprykę i smażyć na dużym ogniu około 2-3 minuty, aż się zarumieni.
4. Wrzucić mięso z powrotem na patelnię, dodać sok z limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem, np. spaghetti.
2. W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i smażyć przez około 1 minutę ciągle mieszając. Dodać wołowinę i smażyć na wysokiej temperaturze ciągle mieszając, aż zmięknie. W połowie smażenia dodać imbir i sól.
3. Usunąć mięso z patelni, na patelnie wrzucić cebulę i paprykę i smażyć na dużym ogniu około 2-3 minuty, aż się zarumieni.
4. Wrzucić mięso z powrotem na patelnię, dodać sok z limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem, np. spaghetti.