Przygotowanie
Poledwiczke sole, pieprze , lekko posypuje granulowanym czosnkiem , zawijam w folie i odstawiam na godzinke.Szparagi obrac, umyc , odkroic w razie potrzeby suche konce i wrzucic do gotujacej lekko osolonej wody z dodatkiem 1 lyzeczki cukru i lyzki masla . Pod przykryciem na wolnym ogniu gotowac ok 15 min a nastepnie odcedzic z wody..Ziemniaki obrac, pokroic i ugotowac w osolonej wodzie uwazajac zeby nie byly zbyt miekkie.Nagrzac piekarnik do 200°. Koperek drobno pokroic , polowe wymieszac z sosem a polowe zostawic do posypania dania po zapieczeniu. Na patelni z mocno rozgrzanym tluszczem podsmazyc krotko z kazdej strony poledwice a nastepnie pokroic ja w plastry ok. 2cm. Poledwica bedzie jeszcze troche surowa w srodku ale dojdzie w piekarniku. Na zaroodpornych polmiskach ukladac po pare plastrow poledwicy, ziemniaki , szparagi, podlac sosem z koperkiem i posypac startym zoltym serem. Polmiski wstawic do piekarnika , zapiec ok. 15 min i posypac reszta koperk.